כיצד עושים היום תיקון מרזב איכותי

מהו תפקידו של מרזב

מרזבים מותקנים בבניינים ובבתים פרטיים, והם חלק בלתי נפרד מכל מבנה. התפקיד שלהם חשוב ביותר, למרות שהוא מתבטא בעיקר בימי החורף הגשומים. בימי של גשם, הם אמורים לקלוט לתוכם את מי הגשמים המצטברים על הגג, ולהוביל אותם אל הקרקע. בימי הקיץ, אין בהם ממש שימוש, אך אלה הימים שכדאי לבדוק את תקינותם. בגלל התפקיד שלהם, הם חייבים להישאר נקיים ופתוחים לקראת עונת הגשמים. אך בגלל המבנה שלהם, הרבה פעמים הם עלולים להיסתם מסיבות שונות. כשיגיע הגשם הראשון, וגג הבניין או המרפסת, יוצפו במי גשמים, תיקון התקלה יהפוך לדחוף ביותר. לכן, כדאי לבדוק אם נדרש, לפי מידת הצורך, תיקון מרזב.

אילו סוגי מרזבים קיימים

היום כעיקרון קיימים שני סוגי מרזבים. אחד הוא מרזב פנימי והוא מוסתר בתוך ארגז רוח, או בתוך המעטפה של הבניין. מומלץ לבדוק את המרזב פעם בשנה, לפני שמתחילה עונת הגשמים. סתימה במרזב תוביל לרטיבות על הגג ובמקומות נוספים. בבניינים רבי קומות, בדיקת המרזב מחייבת ציוד מיוחד, ובמידת הצורך, תיקון ותחזוקה מורכבים. הסוג השני של מרזבים, הוא מרזב חיצוני המותקן לכל אורכו של הגג, על קו המתאר. עבודות התחזוקה של מרזב חיצוני כוללות ניקוי לשלשת יונים, עלים ואבק. עבודות תחזוקה שונות מסייעות בשמירה על ניקיון ותקינות המרזבים, אך לעיתים, היא אינה מצליחה למנוע חדירה של גופים גדולים למרזב שנקלעו לתוכו, או של היווצרות חלודה וכו'.
מומלץ להזמין חברת מומחים לטיפול במרזבים לקראת עונת הגשמים, כדי לבדוק את תקינות המרזב, ואם צריך, להזמין תיקון מרזב מקצועי ואיכותי.

 

 

איך מטפלים באופן יעיל במרזב תקול

אם הבחנתם שיש לכם תקלה במרזב, כמו דליפה, סדק, טפטוף, או עיוות, אל תחכו לעונת הגשמים. חובה לטפל באופן מיידי בתיקון, או בהחלפת המרזב. תפקידם של מרזבים הוא לסלק מי גשמים, באופן שלא תיוותר רטיבות על הגג, או על הקירות של הבניין. הנזק של מי גשמים המצטברים על הגג, ויוצרים רטיבות יהיה משמעותי ביותר לעומת תיקון מרזב, או החלפתו. על מנת למנוע כל צרה שלא תבוא, חשוב להזמין חברת מומחים לבחון אם יש תקלה במרזב. אבחון תקלה אפשרית, נעשה ע"י צילום של המרזב וסריקה של המקום.
במהלך הסריקה ניתן לראות אם נתגלו בתוך המרזב, ברזלים, ברגים או עיקום במרזב. הטיפול המעשי במרזב, נעשה ע"י החדרת רובוט שחותך את הברזלים, הברגים ומתקן את העיקום. בשלב השני, מכינים שרוול שיוחדר למרזב. בשלב השלישי, מוכנס השרוול שהוכן מחומרים מיוחדים. השלב הרביעי יבוצע, רק לאחר שצרכנים שונים יתחברו אליו, למשל, אדניות, מרפסות שמש ועוד.

את החיבור עושים באמצעות רובוט שבעזרתו נפתחים פתחי כניסה שנסגרו קודם לכן. השלב החמישי של התיקון, מתבצע ע"י צילום וסריקה נוספים של המקום שעבר תיקון.