כיצד פועלת שיטת השרוול?

שיטת השרוול פותחה לראשונה באנגליה בשנת 1971 ומאז היא התפתחה לשוק ענק אשר מגלגל מידי שנה מיליארדי דולרים, כשהיא נפוצה בעשרות מדינות למטרות שונות כמו: חידוש קווי ביוב, ניקוז, גז, מים, כימיקלים ועוד.
שיטת השרוול עובדת בצורה כזאת: הספגת שרוול לבד בשרפים מתאימים, החדרתו של השרוול הספוג שרפים לקו הקיים, הקשיית השרפים בחימום עד להפיכתו של השרוול לצינור קשיח שיוצמד לדפנות של הצינור הקיים. שיטת שרוול צנרת מגובה במספר תקנים בינלאומיים שונים כמו: ASTM F 1216 ותקנים נוספים. השיטה בעלת תקן ישראלי ת"י 535.

שיטות לתיקון ושיקום צנרת מודרניות

עבודתו של תיקון וחידוש צנרת מתרחשות בכל מקום בעולם, בשיטות שונות, אך הן חלק מהווי העירוני בכל עיר בעולם. הודות לפיתוחים טכנולוגיים בתחום האינסטלציה, אפשר היום לראות תמונות הרבה יותר נעימות ממה שזכור לנו בעבר.
באמצעות ציוד מודרני ומתוחכם, עבודות בצנרת העירונית, וגם במגזר הפרטי, נעשות במהירות ובמינימום הפרעה לציבור. בין הפתרונות החדשים אפשר לציין את שיטת השרוול, שהיא שיטה חדשה ומאד יעילה.

יתרונותיה של שיטת השרוול

 

היתרונות שלשרוול צנרת ביוב מתבטאים במספר היבטים. ההפרעה לתושבים בעת עבודות שיקום הצנרת לתושבים היא מינימאלית, העבודות מתבצעות ללא שבירה, או הרס, הכבישים והמדרכות אינם נחסמים, אין פגיעה בתשתיות, ואין הפרעה לאיכות החיים של התושבים וסביבתם. תהליך העבודה קצר והוא מתבצע תוך מספר שעות לעומת פרויקטים של חפירה והריסה שהיו נמשכים שבועות, ולעיתים גם חודשים והיו מסבים סבל רב ואי נוחות לתושבי השכונה ולעוברים ושבים. איכות העבודה של השיטה גבוהה ביותר ובכל העולם, היא מוערכת ע"י הרשויות והתושבים.

לפנינו , היתרונות הבולטים של עבודות באמצעות שיטת שרוול:

היא שיטה שהוכיחה את עצמה בתיקון וחידוש של צנרת בהיקפים גדולים לעומת שיטות חידוש צנרת אחרות. אין צורך בחפירה, ניתן להשחיל את השרוול דרך השוחות הקיימות. קיימת האפשרות של בניית צינור לפי הזמנה, כשהלקוח יכול לבחור את עובי הדופן ואת השרפים הדרושים, על מנת לתת מענה לטמפרטורות גבוהות, לכימיקלים מיוחדים, לחוזק גבוה ועוד.

ניתן להשחיל דרך תפניות וזוויות. הצינור הינו בעל מוליכות הידראולית מאד גבוהה. הצינור החדש נצמד לגמרי לדפנות הצינור הקיים, לכן ההפסד של הקוטר, זניח ביותר. אורך החיים של החידוש או הטיפול, גבוה ביותר.

מדובר ביתרונות שלא ניתן למצוא בפתרונות הקודמים, שהיו כרוכים בחפירות, תיקונים שארכו זמן רב ודרשו עבודת שיקום רבה, כדי להחזיר את האתר למצבו בטרם החלו בחפירות והרס המקום.